Productiehuis Logo
Productiehuis.eu Video oplossingen

Nieuws

Newsflash

Rode Duivels bezorgen zieke kinderen unieke momenten

(06-11-15) Hartverwarmend is het, hoe de Rode Duivels kinderen zo gelukkig kunnen maken. Ondermeer Eden Hazard, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Dries Mertens en alle andere Rode Duivels maken tijd vrij voor het goede doel om enkele fans de dag van hun nog jonge leven te bezorgen. Voor onze cameraploegen is het een voorrecht om deze fantastische momenten te mogen vastleggen en deze video te realiseren.
»» bekijk reportage, klik hier

The Color Run™

(06-09-2015) The Color Run™ is een uniek loopevenement dat zich niet focust op snelheid en prestatie (er is immers geen tijdsopname) maar op fun, kleur en je amuseren met vrienden en familie. Color Runners komen in alle leeftijden, vormen, maten en snelheden voor! Wandelaar of olympisch atleet, de 5 kilometer van The Color Run™ is haalbaar voor iedereen. In opdracht van de organisatoren filmen we de twee Belgische edities van The Color Run™ (in Hemiksem en Brussel).
»» bekijk reportage, klik hier

Griekse Eurocrisis

(12/07/2015) De Griekse Eurocrisis domineert het nieuws tijdens het eerste deel van de zomermaanden. Eurogroup, Ecofin en andere spoedvergaderingen volgen elkaar in snel tempo op. Een akkoord komt er na een marathonvergadering van de staatshoofden en regeringsleiders van de Eurolanden die bijna 17 uur duurde. TV-zenders RTL Germany, Nova TV Croatia en Servus TV schakelen ons in voor hun verslaggeving vanuit Brussel en Luxemburg.

Wielerverslaggeving voor buitenlandse TV-zenders

(01/04/2015) Tijdens het voorjaar verzorgen we mee de wielerverslaggeving voor meerdere buitenlandse TV-zenders. Voor het eerst schakelt ook BBC ons in. Verder mogen we ook projecten realiseren voor vooraanstaande buitenlandse TV-zenders als NRK Norway, SRF en SBS Australie. Zij huren ons in voor verslaggeving rond Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem, Ronde Van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Amstel Gold Race.

BBC Wales

(12/11/2014) Niet alleen Belgische maar ook Welshe voetbalfans kijken reikhalzend uit naar de EK-kwalificatiewedstrijd Belgie vs Wales die aanstaande zondag wordt gespeeld. Samen met de sportredactie van BBC Wales draaien we voorbeschouwingen op dit kwalificatieduel voor Euro 2016. We interviewen ondermeer Belgische (ex-)spelers die in de Premier League aan de slag zijn/waren en kijken ook naar de oefenwedstrijd Belgie vs Ijsland door een Welshe bril.

KeyCoNet

(10-01-2014) KeyCoNet staat voor Key Competence Network of School Education. KeyCoNet bestaat uit vertegenwoordigers op het vlak van beleid, onderzoek en praktijk van 10 verschillende Europese landen. Voor het eerst worden op Europees niveau de sleutelcompetenties vastgesteld en omschreven die de burgers nodig hebben voor zelfontplooiing, sociale integratie, actief burgerschap en inzetbaarheid in onze kennismaatschappij. De voorbije maanden filmden we hierrond projecten in Belgie en trokken we ook naar Estland, Finland, Ierland en Noorwegen om onderwijsprojecten in beeld te brengen.
»» bekijk reportage, klik hier

Belgische O’Neill surfers te zien tot in Amerika

(28/10/2013) Een zware 10 Beaufort storm raast over ons land maar vier zeer ervaren topsurfers van het Belgische O’Neill team kijken de eerste storm van het najaar maar al te graag recht in de ogen. In opdracht van O’Neill draaien we spectaculaire beelden van deze actie. De beelden vinden gretig hun weg naar de TV-journaals van ondermeer VRT en ook andere (inter)nationale media. Zo is het beeldmateriaal tot in de Verenigde Staten te zien. Right This Minute, een TV-programma dat uitgezonden wordt op 147 Amerikaanse TV-stations, onthaalt het beeldmateriaal erg enthousiast. In Groot-Brittannie pikt "Telegraph TV" de beelden op. Daarnaast zijn onze beelden ook te zien in Belgische TV-programma’s en op tal van online media waaronder Nieuwsblad.be, Standaard.be, HLN.BE en DeRedactie.be.
»» bekijk reportage, klik hier

Start 2 Run

(03/09/2013) Evy Gruyaert, Energy Lab en het Onafhankelijk Ziekenfonds lanceren de nieuwe "Start 2 Run app". De applicatie bevat vanzelfsprekend Evy Gruyaerts begeleiding, op maat van elke gebruiker. Daarnaast zit de app boordevol tips voor zowel beginnende als geoefende lopers. De applicatie bevat ook een hele reeks videos, met ondermeer stretchingtips. De videos werden gerealiseerd door Productiehuis.eu in nauwe samenwerking met de initiatiefnemers. Een leuke extra feature is het feit dat Evy je zelfs persoonlijk bij naam aanmoedigt. De app is gratis te downloaden voor iOS en voor Android en bevat meteen de belangrijkste trainingsschema’s.
»» bekijk reportage, klik hier

Vredeswakes Langemark 2014-2018

(26/09/2013) Naar aanleiding van 100 jaar Groote Oorlog worden in Langemark-Poelkapelle, midden in de frontstreek, van 2014 tot 2018 twaalf vredeswakes georganiseerd. Twaalf thema’s, die van wezenlijk belang zijn voor vrede, staan op de agenda: van armoedebestrijding over het vluchtelingenvraagstuk tot de kracht van vrouwen. In de aanloop naar het eerste evenement, op 3 november, realiseren we voor de organisatoren onderstaande trailer.
»» bekijk reportage, klik hier

VRT Karrewiet: reportage Dean Vandewalle

(02-09-2013) Dean Vandewalle is nog maar 11 jaar maar is nu al een fenomeen in het surferswereldje. Hij droomt ervan om bij de wereldtop te horen. Voor "Karrewiet", het jeugdjournaal van VRT, draaien we in het Franse Plovan een reportage rond Dean.
»» bekijk reportage, klik hier

Al Jazeera: Nederlandse verkiezingen

(12-09-2012) In opdracht van de Arabische nieuwszender Al Jazeera coveren we de Nederlandse parlementsverkiezingen. Vanuit Den Haag volgen we de stembusslag en brengen we reportages voor de nieuwszender.

Interview met FIFA-baas Sepp Blatter

(17-11-2011) In opdracht van het Amerikaanse televisiestation Fox Soccer draaien we in Zurich een exclusief interview met FIFA-baas Sepp Blatter. Voormalig voetballer en Fox tv-host Eric Wynalda leidt het gesprek. Sepp Blatter veroorzaakt een storm van kritiek omwille van zijn uitspraken over racisme. Productiehuis.eu zorgt in Zurich voor de opname en transmissie van het beeldmateriaal. De markante uitspraken van Blatter zijn niet alleen in de Verenigde Staten te zien maar ook bij Sky Sports in Engeland, Italie, Spanje en Duitsland.


»» bekijk reportage, klik hier

ESPN: Usain Bolt & Yohan Blake

(28-09-2011) In opdracht van de Amerikaanse sportzender ESPN produceren we one-on-one interviews met de 2 snelste mannen ter wereld: Usain Bolt en Yohan Blake. Zowel Lightning Bolt als zijn landgenoot Blake vertellen honderduit bij ESPN’s host Jo Ankier. Verder realiseren we ook reportages met Sally Pearson (regerend wereldkampioene op de 100 meter horden) en Veronica Campbell Brown (olympisch kampioene en wereldkampioene op 200 meter). De reportages zijn te zien in ESPN’s Sportscentre dat wereldwijd uitgezonden wordt. De Amerikaanse sportzender vertrouwt ons dit project toe op basis van een eerdere samenwerking waarbij we onze know-how, snelheid van uitvoering en kostenefficiente aanpak bewezen.

Sint-Jozef ziekenhuis Pittem

(25-09-2011) De Kliniek St.-Jozef vzw, Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie, in Pittem is een middelgroot ziekenhuis en richt zich tot mensen met psychiatrische, psychische en verslavingsproblemen. Om een realistische inkijk te geven in het reilen en zeilen van het ziekenhuis realiseren we een informatieve videoproductie van 10 minuten. Daarin schetsen we de dagelijkse werking van het ziekenhuis en komen ondermeer ex-patienten aan het woord.

Materials Research Cluster Gent

(20-09-2011) In het Technologiepark in Gent opent Materials Research Cluster Gent. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen 8 organisaties (Universiteit Gent, Belgisch Insitituut voor Lastechniek, Clusta, CRM, Flamac, OCAS, SIM en Sirris). Materials Research Cluster Gent biedt werk aan meer dan 200 personeelsleden. Het initiatief krijgt de steun van ArcelorMittal Gent. In opdracht van de initiatiefnemers produceren we een corporate movie die de 8 verschillende partners voorstelt.

Corporate video Ahlers

(01-09-2011) Ahlers is een internationale speler op het vlak van logistieke en maritieme dienstverlening met hoofdkantoor in de haven van Antwerpen. In opdracht van deze multinational maken we een corporate video die vertoond wordt op business-to-business beurzen in het buitenland. In de video is ondermeer het ruime dienstenaanbod en de internationale aanwezigheid in alle werelddelen te zien. De realisatie van de corporate movie gebeurt in nauwe samenwerking met diverse afdelingen binnen het bedrijf.

De Standaard: Ipad

(11-08-2011) De Standaard vernieuwt zijn Ipad-editie. Naast de pdf-versie is er nu ook een tabletversie beschikbaar. Om de lancering online te promoten maken we, samen met de redactie van De Standaard, een webvideo die ondermeer de aangepaste look & feel, heldere navigatie en ander gebruiksgemak demonstreert.


»» bekijk reportage, klik hier

FIFA Women’s World Cup: NHK Japan

(17-07-2011) In Duitsland kroont Japan zich tot wereldkampioen voetbal bij de dames. FIFA Women’s World Cup vindt plaats in negen Duitse steden. We verwelkomen er NHK, de Japanse openbare omroep, als nieuwe klant. Japan start als outsider aan het tornooi maar slaagt erin wereldkampioen te worden, ondermeer na overwinningen tegen voetbalgrootheden als Duitsland en de Verenigde Staten. Tijdens het WK realiseren we, samen met journalisten van de meest bekeken Japanse televisieomroep, reportagewerk dat veel bijval kent. NHK kiest voor Productiehuis.eu nadat het navraag deed bij andere internationale televisiezenders over onze werkwijze en know-how.

ATP Champions Tour Magazine

(17-08-2014) De ATP Tour television show wordt elke week in ruim 150 landen uitgezonden. Tijdens de Optima Open in Knokke-Heist, een onderdeel van de ATP Champions Tour, draaien we een aflevering van het 26 minuten durende TV-programma. In de uitzending zijn ondermeer interviews te zien met John McEnroe, Monica Seles, Kim Clijsters, Greg Rusedski, Henri Leconte en tal van andere tennislegendes.

Vuelta a Espana

(18-08-2012) In opdracht van de openbare omroep SBS Australie produceren we reportages tijdens de Ronde van Spanje. Vanaf de start in Pamplona volgen we de prestaties van de Aussies op de voet. Onze reportages zijn te zien tijdens de live uitzendingen van de Vuelta in Australie, in het zondagse wielerprogramma "Cycling Central" en tijdens de nieuwsuitzendingen van de meest bekeken Australische TV-zender. Verder worden de repos ook online gepubliceerd.

Europa heruitgevonden - Call to action video

(24/09/2013) Hoe moet Europa de netten van de crisis ontwarren? Hoe maakt het van tweedracht opnieuw eendracht?

En hoe overtuigt het een steeds kritischer wordende publieke opinie van zijn nut?

De Standaard, Le Soir en Le Nouvel Observateur brengen de grote leiders en geesten van Europa naar Brussel om een antwoord te vinden op deze en vele andere vragen. In de aanloop naar het debat realiseren we voor de Standaard een zogenaamde "call to action video". Hoofdredacteur Bart Sturtewagen lanceert een oproep, niet alleen om het debat bij te wonen maar ook om suggesties door te sturen.


»» bekijk reportage, klik hier

Eneco Tour: Alberto Contador

(05-08-2012) Van 5 tot en met 12 augustus is er in Nederland en Belgie de Eneco Tour. Heel wat internationale toppers nemen deel aan deze UCI WorldTour etappewedstrijd. Zo is er ondermeer de comeback van Alberto Contador. We realiseren, voor Eneco Tour, de videoreportages voor de website van het event. Daarnaast staan we ook in voor het aanleveren van nieuwsreportages voor buitenlandse TV-zenders.

Event videos

(04-09-13) Productiehuis.eu realiseert videoreportages voor de officiele websites van heel wat vooraanstaande evenementen. Deze week zijn we aan de slag voor Belgacom Memorial Van Damme, de slotwedstrijd van de IAAF Diamond League. Ook dit jaar kan de Memorial rekenen op een bijzonder sterk deelnemersveld. Naast blikvanger Usain Bolt nemen nog eens 52 WK-medaillewinnaars en de drie broers Borlee deel aan dit topevenement. De voorbije weken mocht Productiehuis.eu ook de videoreportages realiseren voor de websites van het Belgisch kampioenschap windsurfen, Eneco Tour, Climbing for Life en Optima Open.

In nauwe samenspraak met onze klanten bespreken we de strategie van deze "social videos" die niet alleen te zien zijn op de officiele website van een evenement maar ook via Youtube, Facebook, Twitter, etc.